Tečaj? Delavnica?

Pravzaprav mi ideja roji po glavi že kar nekaj časa, vendar pa je kar trajalo, da sem jo začela upoštevati. No, najprej je bila seveda bežna misel, ki pa je postopoma pridobivala na glasu in veljavi…
 
V tem spletnem dnevniku pogosto pišem o občutku na koži, ki jo ima neka sestavina, saj je to zame bistvenega pomena. Seveda je pri neki sestavini najpomembnejša njena funkcija, vendar pa včasih (prevečkrat!) ne moremo mimo tega, da je neka sestavina bolj prijetna, druga pa manj. 
 
Tako me je npr. nekaj dni nazaj ena izmed bralk vprašala, ali lahko ksantan gumi nadomesti z guar gumijem. Odgovor je seveda, lahko, ampak… in pri tem »ampak« se nato zaustavi, zakomplicira, zaplete. Oba bosta emulzijo zgostila, vendar pa guar gumi v primerjavi s ksantanom na koži rad deluje »prašnato«, »drobljivo«, »mrvičasto«
 
Tukaj torej na veliko razlagam razlike med sestavinami, hkrati pa se moje razlage srečajo z nekom, ki teh sestavin najbrž sploh ne pozna in se mu sanja ne, o čem nakladam. Od tod torej ideja o tečaju ali delavnici…
 
Naj takoj razjasnim, da to ne bi bil tečaj o izdelovanju kozmetike. Niti približno. O tem obstajajo knjige, ki vsebujejo tisoče in tisoče strani, kozmetologi pa se v ta namen šolajo vrsto let… kako je nato mogoče vso to znanost spraviti v nekajurni tečaj?
 
Delavnica, tečaj, srečanje ali karkoli bi se iz tega izcimilo, bi bil namenjen predvsem enemu poglavju: zgoščevalcem vodne faze. Kot že veste, so slednji pogoj vsake emulzije, vendar pa so hkrati tudi osnova vseh gelov, serumov in lahkih krem. 
 
Prav s tega praktičnega stališča bi želela, da bi spoznali različne zgoščevalce vodne faze. Ideja se nekako snuje in plete tako, da bi lahko na delavnici fizično, na lastni koži, poskusili gele iz različnih zgoščevalcev, nato pa bi jih dejansko tudi uporabili za izdelavo kakšnega preprostejšega izdelka, npr. kakšnega osvežilnega gela ipd, ki bi ga odnesli domov.
 
Zamisel ni še čisto oblikovana, recimo, da je v fazi osnutka. Uresničitev ideje je v prvi meri odvisna od vašega zanimanja. Torej čisto neposredno vprašam: koliko resnih interesentov bi bilo?
 
O datumu, kraju in ceni vam žal ne morem reči ničesar določenega. Glede datuma bi se lahko dogovorili, da bi ustrezal večini; ostalo pa v veliki meri zavisi od števila udeležencev, stroškov najema prostora itd.
 
Za zdaj me zanima predvsem to, ali je dovolj zanimanja, da bi takšno delavnico izpeljala. Zato bi prosila, da mi vsi, ki bi bili zares zainteresirani, sporočite to na mail (mojadomacakozmetika@gmail.com). Poleg tega bi prosila, če lahko napišete tudi dan v tednu (npr. četrtek popoldne, sobota itd), ki bi vam najbolj odgovarjal, saj bi od tega zavisel tudi najem prostora.
 
Poslan mail ne pomeni dejanske prijave na tečaj niti »rezervacije mesta«. V kolikor bo delavnica organizirana, bo točen datum in vsi ostali podatki objavljeni na blogu, takrat bom zbirala tudi prijave.
 
Pripis z dne 01/07: tečaj bo predvidoma organiziran v drugi polovici septembra v Ljubljani. Vse ostale informacije bodo objavljene naknadno.

Oznake: