četrtek, 02. november 2017

Moja zgodba. Ali: kaj z blogom?


Ko sem leta 2012 diplomirala, sem se po večih mesecih nepretrganega študija za diplomske izpite nenadoma znašla... z ničemer. Ničemer v roki (razen papirja in žiga), še manj pa v glavi. Edini takratni cilj - dokončati faks - je bil dosežen. Adrenalin je popustil, "piflanje" od zore do mraka pa je čez noč zamenjal čisti, otipljivi in neskončno velik... nič. Praznina. Službe seveda še zdaleč niti na obzorju, dnevi pa so tekli, eden za drugim; moji možgani, še malo prej navajeni na maratone, so zdaj bili povsem brez dela. Nezaposleni možgani (vsaj moji) pa zelo radi težijo k norosti. Ste imeli kdaj občutek, da vam bo počil film samo zaradi tega, ker nenadoma, dan za dnem, nimate več kam usmeriti vaše energije?

Takrat sem se naučila zelo pomembne lekcije: čas je potrebno z nečim zapolniti, možgane pa umiriti. Zdaj bi prej rekla obratno, najprej je potrebno možgane umiriti, nato pa energijo usmeriti v nekaj produktivnega... Naučila sem se plesti (da bi zaposlila roke) in (da bi zaposlila možgane) začela pisati blog o tistem, kar me je najbolj veselilo.

Tako se je rodil ta blog. Iz mojega veselja, hobija, strasti. Uživam v pisanju, v besedah. Uživam v vseh teh kompliciranih formulah, imenih, podatkih. Nenazadnje, uživam, ko lahko delim - znanje, izkušnje, trike.

Že nekaj mesecev po diplomi se mi je nasmehnila sreča in dobila sem delo v tujini. V pražarni kave. Jaz, strastna ljubiteljica kave, v sektorju kave. Sanjsko delo. Takšno, projektno, čisto majhno, ki mi je na začetku "odtrgalo" le dvanajst ur tedensko in mi s tem dopuščalo, da pišem naprej. To majhno projektno delo v prodaji se je spremenilo v vsakodnevno službo za polovičen delovni čas.  Po nekaj mesecih sem iz prodaje prešla na marketinški oddelek, najprej kot asistentka, nato pa kot vodja, služba pa je postala za polni delovni čas. Največkrat krepko preko polnega delovnega časa. Po italijanskih urnikih seveda: od 9h do 18h, nadure pa še vse, kar gre preko 18h. Za blog ni ostalo časa, pa tudi energije ne. Pravzaprav časa in energije ni bilo za ničesar. Niti zase. Takšen tempo te enostavno izmozga.

O vsem, kar je to prineslo s sabo, ne bom zapravljala besed. Po štirih letih in pol kofetarskega marketinga, komunikacije in PR se s koncem leta umikam. Da ponovno vzpostavim stik s seboj, z notranjimi željami in poiščem ter počnem tisto, kar me veseli.

Kam me bo pot vodila, še ne vem. Najprej se morajo pljuča nadihati svežega zraku, da se bodo misli zbistrile in želje razjasnile.

Ena izmed želja, ki je vsa ta leta tiho tlela v meni in marsikdaj tudi zanetila požar samoobtoževanja, skrite jeze nad samo seboj ter občutkov krivde, ker sem blog zanemarila, je gotovo nadaljevanje z objavami. Pisanje. Raziskovanje. Učenje. Iz tega nekaj ustvariti, pa četudi le za lastno dušo.

Vendar ima blog - kot vsako drugo komunikacijsko orodje - smisel le, če je na drugi strani nekdo, ki zapise spremlja, ker ga tematika zanima. Po večletnem premoru v objavah ste lahko več kot upravičeno sklepali, da je blog mrtev. Po večletni tišini z moje strani lahko zato upravičeno rečem, da pravzaprav niti ne vem, kdo je na drugi strani, če je sploh še kdo.

Zatorej takole, vas čisto direktno povprašam: ima nadaljevanje bloga za vas vrednost (in publiko)?

Brez povratne informacije ciljnega segmenta noben marketinški guru ne ve, ali je njegovo delo smiselno. Brez vaše besede ne morem ovrednotiti smotrnost novih objav.
Oglasite se ali pofočkajte, v komentarjih, po mailu, preko FB, kar vam je ljubše.

Hvala.

50 komentarjev:

 1. Ce boste objavljala,bom vsekakor brala,ce bo tema zame zanimiva.dodala bi,da ne isci najprej publike.naredi izdelek z ljubeznijo in bo publika zasigurno prisla.korajzno naprej.

  OdgovoriIzbriši


 2. Se takoj "pofočkam"Rada berem vaše objave, ker so zanimive, predvsem pa zelo uporabne.Upam na nadaljevanje .Tudi jaz kličem-korajžno naprej!

  OdgovoriIzbriši
 3. Tudi jaz sem za nadaljevanje! Super napisano, super uporabno. Se že veselim novih zapisov ;)

  OdgovoriIzbriši
 4. Uf, jaz kar hrepenim po vaših objavah. So 'hude'. Tako po znanju kot jeziku. Zelo ste napredni in strokovni. In redkim uspeva biti še tako jasen v svojih razlagah kot to uspeva vam. Poleg meni zelo zanimive in uporabne vsebine sem očarana tudi nad vašim malodane pesniškim, lepim slovenskim jezikom. Sem! Na drugi strani. V napetem pričakovanju.

  OdgovoriIzbriši
 5. Pozdravljena Tončka,

  mene bi zelo veselilo, če boš nadaljevala z blogom. Sem ga pogrešala in večkrat preverila ali se kaj dogaja in bila danes zelo vesela, ko se je končno pojavila nova objava :)
  Pozdravček
  Sima

  OdgovoriIzbriši
 6. Oooooo....zelo vesela, da ste se oglasili, Tončka. Z veseljem bom spremljala vaš blog, saj mi je bil v preteklosti v veliko pomoč,ko sem nabirala znanje in pogum, da iz enostavnih krem na osnovi maščob, napredujem v izdelavo vlažilnih krem za obraz. Se že veselim.
  Pozdravček, Helena.

  OdgovoriIzbriši
 7. Tudi jaz se veselim novih objav.

  OdgovoriIzbriši
 8. Tvoj blog je prava zakladnica. Zelo strokovno napisano tako, da tudi laiki z veseljem beremo. Začela sem brati zaradi mila in nadaljevala zaradi radovednosti.
  Upam, da ti bo pisanje bloga v veselje in ne v obveznost. Znaš zelo zanimivo pisat in res upam, da boš nadaljevala z blogom.

  OdgovoriIzbriši
 9. Tudi jaz bi brala....

  OdgovoriIzbriši
 10. Pozdravljeni, Tončka.
  Naj najprej rečem, da sem ob večkratnem branju informacij na vašem blogu, vaših odgovorov na takšna in drugačna vprašanja, tudi sama večkrat razčistila pojme in naredila ne malo izdelkov za mojo družino.
  Blog je krasen - hkrati strokoven, pa tudi laikom (z osnovnim srednješolskim znanjem kemije) prijazen.

  Če se odločite za nadaljevanje pisanja bloga, bom zelo vesela novih prispevkov. Če pa boste nadaljevali na drugem področju, vam želim veliko uspeha.
  IrenaM

  OdgovoriIzbriši
 11. Zelo živo si predstavljam kaj ste doživeli in vam čestitam za hrabro odločitev. Vaš blog sem vedno z veseljem prebirala in se še vedno znova vračam k nekaterim zapisom, ki so skupaj s komentarji neprecenljiv vir informacij in izkušenj. Ravno danes, še pred objavo o obuditvi, sem zopet prebrala eno izmed objav iz leta 2014. Dodajam svoje navdušenje nad nadaljevanjem in obuditvijo bloga - imate mojo pozornost in podporo :)

  OdgovoriIzbriši
 12. Rada berem vaše objave.

  OdgovoriIzbriši
 13. Meni je vaš blog super in mi lepo podane strokovne informacije koristijo. Bom vesela, če boste še pisali. Res pa vas zdaj med 'mrkom' nisem preveč pogrešala, ker sem tudi jaz zaplavala v druge vode in je šla kozmetika na stranski tir. Hrepenim pa po ponovnem ustvarjanju in ga imam stalno v mislih. Srečno na novih poteh!

  OdgovoriIzbriši
 14. Tocka, le pisi dalje, odlicno ti gre! Tako vsebinsko kot stilsko. Tudi sama pisem in sem nadvse zahtevna bralka.
  Druga stvar, ki bi ti jo rada povedala pa je moja globoka hvaleznost. Ravno s tvojega bloga sem se naucila ogromno.

  Srečno!��

  OdgovoriIzbriši
 15. Hvala vsem za vaše tople besede, vzpodbude, iskrene komentarje in za tako prisčrno dobrodošlico. Brez vas blog ne more obstajati. Resnično hvala, iz srca. <3

  OdgovoriIzbriši
 16. Pozdravljena,
  močno vas podpiram pri vašem nadaljnjem pisanju bloga, saj je vaše pisanje strokovno in zanimivo ter polno novih informacij, ki jih vsi, ki radi ustvarjamo naravno kozmetiko, z veseljem prebiramo! :)
  Go for it, girl! :)
  V nestrpnem pričakovanju novega bloga vas lepo pozdravljam! :)
  Lep pozdrav,
  IrenaP

  OdgovoriIzbriši
 17. Pozdravljena. Meni je blog super, poln zanimivih informacij. Že pred časom (morda dve leti nazaj) sem postavila eno vprašanje. Sedaj se niti ne spomnim točno kaj, a odgovora ni bilo, tako da sem bila presenčena in vesela te objave. Tudi v prihodnje bom blog z veseljem prebirala. :-)

  OdgovoriIzbriši
 18. Večino kar sem se naučila o izdelavi mil je od vas in vašega bloga in vaše vstrajnosti,da ste mi na vsa moja vprašanja odgovorila.Bilo jih je pa veliko in zelo ste bila potrpežljiva.Z veseljem bom brala vaše in naše zapise.

  OdgovoriIzbriši
 19. Obvezno naprej! Res me fascinira vaša doslednost, saj sem tudi sama taka in zelo zelo pogrešam tovrstne bloge. Tudi tujih je malo tako strokovnih (morda bolje rečeno doslednih, glede na to, da niste iz stroke ;) ). Res prosim za še vsebine.

  OdgovoriIzbriši
 20. Pozdravljena.
  Po naključju sem pred časom naletela na vaš blog, katerega sem prebrala po dolgem in po čez. Blog je več kot super.. preprosto fenomenalen, tu dobiš vse informacije in strokovne razlage na enem mestu.
  Zelo sem vesela, da ste se vrnili in komaj čakam na vaše nove objave.
  Mojca.

  OdgovoriIzbriši
 21. Bi z veseljem prebirala vaše objave, ker so zanimive in bogate tako vsebinsko kot po izrazoslovju.

  OdgovoriIzbriši
 22. Končno Tončka, kako sem te iskala po spletu. Bila žalostna, ker se nisi več javlhala in hkrati upala, da se enkrat zopet pojaviš. Koliko informacij, znanja, nasvetov sem dobila na tvojem blogu. Komaj čakam nove objave. Čimprej.

  OdgovoriIzbriši
 23. Rada berem vaš blog, kar naprej!

  OdgovoriIzbriši
 24. Popolnoma razumem vašo situacijo. Bom pa najprej zaploskala vaši odločitvi, da pretirani stres opustite in spet najdete svoje srce. Bravo! Premalo (čeprav k sreči vedno več) je takšnih odločitev. Tudi sama sem šla čez podobno zgodbo. Čez podobno odločitev. In se je izkazala za najboljšo doslej. :-) Pred leti sem hlastala po vseh informacijah na tej spletni strani in seveda po blogu. Zato bom slednjega z veseljem spremljala tudi zdaj. Naj vam bo vseeno lasten čas dragocen. Delajte stvari, ki vas osrečujejo. Če bo kapljica od tega tudi blog, nas bo precej veselih "bralcev", sicer pa: CARPE DIEM!

  OdgovoriIzbriši
 25. Ojla. Tudi jaz ga bom prebirala. Velikokrat mi je zelo prav prisel��.
  Lep dan se naprej,
  Irena

  OdgovoriIzbriši
 26. Z veseljem sem vas prebirala in z vami ustvarjala kremice. Večkrat sem odgovore poiskala prav na vašem forumu. Pozdravljam vašo odločitev in se veselim novih objav...seveda tudi včasih odgovorov na naše težave ☺

  OdgovoriIzbriši
 27. Pozdravljeni, Vaš blog in nasveti so izjemni. Z veseljem ga bom brala, saj sem se iz Vaših objav veliko naučila. Prav Vaš blog me je spodbudil, da sem začela izdelovati kreme sama.

  OdgovoriIzbriši
 28. Živjo!
  Tudi jaz upam, da se blog nadaljuje :) ko sem se prvič odločila za izdelovanje domače kozmetike, sem iz googla najprej prišla prav na ta blog. Zdi se mi odlično teoretično podkovan, pa hkrati toliko, da lahko razumemo vsi :)

  OdgovoriIzbriši
 29. Vaš blog je enkraten! Preko njega se učim, tudi komentarje v celoti preberem. Hvala za vse objave do sedaj! Upam, da boste še kaj delili z nami.

  OdgovoriIzbriši
 30. Draga Tončka, tvoja zakladnica znanja je za nas laike neprecenljiva.
  Sama sem naredila Serum za obraz in macerat iz smilja, ravno zaradi tvojega odličnega bloga in moje veselje je bilo nepopisno. Tvoje nadaljevanje bloga bo imelo za mene osebno, pa verjamem, da tudi za druge punce vrednost, ki se je ne da opisati z besedami. Komaj čakam na nove objave. :-)

  OdgovoriIzbriši
 31. Tončka živjo,
  si se odločila za nadaljevanje pisanja? Smo že vsi nestrpni, polni vprašanj, pričakovanj, želja po nasvetih, delavnicah,..
  LP Andreja

  OdgovoriIzbriši
 32. Super je blog, strokoven in hkrati praktičen, kar nadaljujte!

  lp

  Andreja

  OdgovoriIzbriši
 33. Seveda!!!! Bog daj, da bi nadaljevala s pisanjem. Pri tebi sem našla že veliko odgovorov in vedno se vračam k branju ko potrebujem nasvet. Nadaljuj svoje poslanstvo in osrečuj še nas :)

  maja

  OdgovoriIzbriši
 34. Toncka!
  Hocemo blog nazaj 😀
  Lep dan!
  Lilijana Misigoj, Turn Smartno 😀

  OdgovoriIzbriši
 35. Seveda bom z veseljem spremljal vaš blog

  OdgovoriIzbriši
 36. Živjo, Tončika! Dobrodošla nazaj.. velikokrat sem preverila, če se na tvojem blogu kaj novega dogaja. Veselim se novih objav. Tina

  OdgovoriIzbriši
 37. Oooo, dobrodošla nazaj! Tudi jaz bom vesela novih objav :)
  Saša

  OdgovoriIzbriši
 38. Jaaa, tudi jaz bi še prebirala objave!

  OdgovoriIzbriši
 39. Spoštovana ga. Tončka!
  Prav vesela sem, da ste spet na liniji! Povedati vam moram, da sem vso "vašo teorijo o kozmetiki" sprintala in jo imam lepo vloženo v fasciklu in vedno, ko se spravim kaj delat, pokukam še v vaše pisanje. Všeč mi je bilo vaše jasno in razumljivo pisanje in preizkušeni recepti. Prosim vas, da kar nadaljujete, saj imate dosti publike, pa če se ta javi ali ne. Želim vam vse dobro v Novem 2018. Metka

  OdgovoriIzbriši
 40. Jaz ga berem in ga še vedno bom! Vedno znova se vrnem na ta blog, ker vem, da so dobre informacije! Bravo, le naprej in hvala! Anja

  OdgovoriIzbriši
 41. super,sem zelo vesela,da si se vrnila.Sem te iskala in cakala.Bom spremljala tvoj blog.C

  OdgovoriIzbriši
 42. Preko FB sem prišla do vas in tako sedaj prvič berem vaš blog. Vsekakor bom večkrat pokukala sem in se že veselim vsake objave!

  OdgovoriIzbriši
 43. Spoštovana Tončka, na spletu je ogromno nasvetov za izdelavo domače kozmetike od globoko znanstvenih do nevarno mazaških. Vaš blog je vrhunski in ste zame prva referenca. Hvala vam za vse vaše čudovite prispevke in veselim se vaših novih objav.

  OdgovoriIzbriši
 44. Opisi so preprosti in jasni! Skoraj sem na koncu z branjem vseh "clankov". Nimam pojma o kemiji ma se vsak dan naucim nekaj novega. Toliko sem zeljna znanja in samo pri tebi najdem obrazlozitve! Cudovita si!
  Vsi enkrat v zivlenju pridemo do tocke ko je treba preprosto predihat (kot pravijo v jogi) vse kar ostaja v nas a mora ven. Gremo naprej! :)
  In seveda!! Prosim za blog...malo sicer z zamudo ma z srcem.

  OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...