Se beremo januarja 2018!

Naj se najprej še enkrat zahvalim prav vsakemu od vas, vsakemu posebej, ki mi je po zadnji objavi pisal preko maila, pustil komentar pod objavo ali se oglasil preko Facebooka. Resnično iz srca hvala! Hvala za tako lep in topel sprejem, za vse pozitivne in vzpodbudne besede ter za vse vaše iskrice in navdušenje. Z vsako vašo še tako drobno, lepo besedo sem se spet počutila doma. Takega odziva nisem pričakovala, polepšali ste mi dan, vikend in teden. Enkratni ste!

Četudi se na blogu nič ne dogaja in od mene skorajda ni ne duha ne sluha (razen kakšen odgovor na vaša vprašanja), vedite, da mislim na vas. Pospešeno planiram objave, pregledujem stare zapiske in iščem pomanjkljivosti, dodatne informacije, snujem strukturo vsebin, razmišljam o tečajih in hkrati se trudim ohraniti nek pregled nad vsemi idejami, ki mi švigajo skozi možgane.


Mesec december (in del januarja, ko bom predvidoma kar cel teden na sejmu v Italiji) mi čas še omejujejo službene obveznosti; vendar pa se bomo že od začetka leta, upam, spet redno srečevali, brali in ustvarjali.

Za stare mačke pripravljam poglobljene in tehnično bolj "zahtevne" objave, ne bom pa pozabila niti na tiste, ki se morda z izdelavo domače kozmetike šele dobro začenjajo spoznavati. Za tiste, ki potrebujejo še kakšno dodatno vzpodbudo in pomoč, pripravljam drobno presenečenje (v upanju, da bo dobrodošlo tudi pri veteranih). Pripravljen je tudi okvirni seznam receptov in sestavin, ki bi jih želela pregledati.

Drobec pozornosti več bi rada namenila tudi vsem rastlinam, ki jih lahko uporabimo v kozmetiki, vendar bom fitokozmetiki poseben prostor dala v mesečnih novicah, saj menim, da bi se zaradi ogromnega števila rastlin, uporabnih v kozmetiki, tehtnica bloga lahko kmalu prevesila iz izdelave kozmetike v zeliščarski kotiček. V mesečnih novicah bo seveda poleg pregleda prihodnjih in preteklih objav tudi koledar in obveščanje o predvidenih datumih tečajev. Če se še niste naročili na RSS oziroma bi radi prejeli novice o objavah, tečajih in druge informacije, se lahko na novice naročite tudi tukaj: novice

Kot sem že omenila, imam za prihajajoče leto v planu tudi pripravo tečajev. Vem, da vas je velika večina iz Ljubljane in okolice, zato se bom potrudila, da bo kakšen tečaj, v kolikor bo dovolj prijavljenih, tudi v Ljubljani (ali okolici). Tako kot objave na blogu, bodo tudi delavnice precej različne oziroma različnih stopenj kompleksnosti. Od krajših in preprostih tečajev, namenjenih bolj začetnikom; preko specifičnih praktičnih delavnic do zahtevnih in tehničnih tečajev, za katere bo potrebno osnovno predznanje. Nabor tem je precej pester, priprava takšnih seminarjev pa zahteva svoj čas, zato bom hvaležna za vsako zaupano željo (ki mi jo lahko zaupate na mail), da bom lahko tečaje karseda približala vašim pričakovanjem.

Do začetka novega leta me čaka še kar veliko dela, da se bomo z januarjem lahko karseda redno srečevali. Do takrat vam želim lepe praznike, čim manj vremenskih nevšečnosti in obilico iskrenih, srečnih trenutkov. Predvsem pa vam želim, da bi prihajajoči dnevi bili polni topline in družinske povezanosti.